Name day

p, 2019/04/19 - 22:31, Emma
 

egészséges bélflóra

Bélfóra

A normál bélflóra jelentős szerepet tölt be immunrendszerünk működésében. Ehhez elengedhetetel az egészséges táplálkozás, ami egyik élelmiszer tilalmát sem jelenti, lényege a mértékletesség.

Étrendünk összeállítása során érdemes előnybe részesíteni a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült péktermékeket, zöldségeket, gyümölcsöket, főzelékeket, fehér és sovány húsok fogyasztását, halakat, élőflórás-natúr joghurtokat. A legfontosabb szempont, hogy vegyes táplálkozást folytassunk.

Az elfogyasztott táplálék minősége és mennyisége döntően befolyásolja bélflóránk működését és jelentős szerepet játszik emésztőrendszerünk egészségének megőrzésében. A túlzott szénhidrátfogyasztás esetén a bélrendszerben az erjedési folyamatok lesznek túlsúlyban, savas lebontási termékek képződnek kóros mennyiségben, túlzott gázképződéshez vezet, és a kellemetlen tünetek mellett, mint a puffadás és hasi görcsök, zavarttá válik a tápanyagok hasznosulása is. A túlzásba vitt fehérje fogyasztással a bélben zajló rothasztási folyamatoknak kedvezünk, melynek következtében a tejsavbaktériumok kiszorulnak és szintén a savas kémhatás felé tolódik az egyensúly. A zsiradékok az epesavképződést fokozva károsítják a bélflórát.

forrás:http://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/9866/etkezes-es-egeszseges-belflora

Kép Cím Kód Kategória
Purex Phase 2 Novaflor tabletta B375 Étrend- kiegészítők, vitaminok